Előszó: az ideális állványozáshoz

Ez a menü az állványozáshoz kevésbé értőknek készült, kizárólag bemutató, magyarázó jelleggel, gazdaságossági szempontokat bemutató alapokon, némi ipartörténettel. Azért, hogy aki nem tudja pontosan mit szeretne, mely állványozási -állványépítési típus számára a legideálisabb, mely állványzat bérlése az optimális az aktuális munkához, az picit eligazodjon ebben az „egyszerű” szakmában.

Nagyjából átvilágítjuk ezt a témát egészen a régmúlt templomokat, várakat építő mestereinek hétköznapinak ma már egyáltalán nem nevezhető állványozási technikáitól, az Ázsiában ma is használatos igen bravúros, de számunkra nagyon fura bambusz állványrendszerein át az európai civilizációban ezáltal Magyarországon-Budapesten is elterjedt modern állványozó eszközökig. Ezek rendszerezéséi a típusok szubjektív véleményünk általi előnyeit és esetleges hátrányait is felsorolva. Reméljük tanulságos, és érdekes anyagot sikerült összehozni.

Az itt látható fotók nem portfólióképek, vagyis NEM A MI ÁLLVÁNYOZÁSI MUNKÁINK, egyszerűen illusztrációként szerepelnek a GAZDASÁGOS ÁLLVÁNYBÉRLÉS bemutatásához. A képek hosszú évek gyűjtésének eredményei. Ahol lehetséges, és nem mi készítettük a fényképes anyagot ott megpróbáljuk a forrást feltüntetni. Sajnos ez nem minden esetben lehetséges (mert egyszerűen nem tudjuk). De tisztelettel adózunk a képeken látható állványépítők munkája előtt. Amennyiben van akinek esetleg problémát okoz, hogy itt szerepel, kérjük jelezze.

Reméljük segíthettünk.