Állvány bérlet díszlet építéshez a filmiparban.

Nagyon érdekes fordulatot vett Magyarország filmgyártása a hollywoodi magyarok itthoni szerepvállalása következtében. Mert bizony az amerikai filmipar vezető szereplői közt sokan hazánk távolba szakadt fiai.

Nem véletlen az a hollywoodi mondás sem, mely talán George Cukor irodájában hangzott el: “attól még hogy Magyar vagy, tehetséges is kell legyél”… amúgy ez egy nagyon színes, érdekes történet… nem folynék bele… mert akkor elkalandozom az állványozástól… pedig most az a fő téma. Szóval bízzunk benne, hogy még ha külföldi tőkéből is, de újabb munkahelyek teremtődnek a magyarországi hősöknek, akik itt dolgoznak, próbálnak a vadkeleten boldogulni… A filmipar helyzete bárhogy is alakul, az egészen biztos, hogy felüdülést jelenthet számunkra állvány bérbeadással foglalkozó szakembereknek a megszokott építőipari környezetből némi kirándulás a filmgyártás kulisszái mögé!

Nézzük csak miből élünk: úgy látszik, hogy bővül a magyar filmgyártás… a filmekhez díszlet kell… díszletépítéshez meg sok esetben állványozó cég és végül egy állvány bérleti szerződés.

A két giga filmstúdió az etyeki Korda Filmpark és a fóti Origó filmstúdió, mellett a MAFILM jól felszerelt szintén fóti telephelye és sok kisebb stúdió is tapossa-hajtja előre a mókuskereket. A kisebb reklámfilmektől kezdve a világsztárokat szerepeltető kasszafilmekig sok illúzió születési helye lett Budapest.

A kék-zöld háttér filmes számítógépes trükkjei mellé városképek kialakításához a mai napig szükség van valós díszletre, igaz csak 8-12 méteres átlag magasságig, viszont a gyártás során épített díszlet építéséhez bérelt állványra is szokás szerelni-telepíteni, ebben segíthetünk.

Állandó díszletek eseten az állvány bérletnél gazdaságosabb megoldás ha megvásárolja a beruházó. Ekkor segítségre lehetünk akár az állvány építésében de a beszerzésében is (állványszerkezet esetén).

Amennyiben mégis az állvány bérlet mellett teszi le a voksot a filmforgatás idejére, keressen fel minket, komplett szolgáltatással tudjuk segíteni. Állványrendszerünk ennek a kihívásnak is könnyedén megfelel.

Állványozáshoz kapcsolódó szállítás a fóti MAFILM és Origó filmstúdiókba bizonyára egészen kedvezményesen tudjuk vállalni, mivel Kistarcsa szinte a szomszédban helyezkedik el. De az Korda filmstúdió sem esik munkaterületünk határain túl főleg, hogy az etyeki borvidékre amúgy is szívesen látogat el a jóérzésű ember.