Loading...

HOMLOKZATI ÁLLVÁNY BÉRLÉS BUDAPEST BELVÁROSÁBAN, TAGOLT HOMLOKZATOKNÁL

Milyen tényezők befolyásolják a homlokzati állvány bérlés költségeit Budapest belső kerületeiben?

homlokzati-allvany-berles-budapest-duna-palotaBudapest belvárosa egy kis dzsungel, egy speciális kihívás ha az ember fia nem turistaként hanem napi állványozási feladatok elvégzése céljából tölti itt a napjait. A behajtási engedélyek és a területfoglalási, valamint a felvonulási területek szervezése a bürokratikus városi hivatalokkal nem kis feladat. Gyakorlatot, előrelátást és szervezési készséget igénylő munka ez a javából. Ezek közül a mi feladatkörünk a behajtási engedély beszerzése a 12 tonnás darus tehergépkocsink számára, mivel Budapest súlykorlátozott területekre van osztva tehergépjármű forgalom szempontjából. Valójában az ügyfélkapuk életbe lépése óta sokkal kisebb energia a beszerzésük, mint gondolnák a laikusok, persze lehet, hogy ez csak nekünk tűnik így. Természetesen ezt a feladatkört tisztességesen teljesítjük is.

A területfoglalási engedély időbeni beszerzése azonban a megrendelő feladata. Ezt az állvány bérlési szerződés előtt feltétlen látnunk kell, mivel itt rögzíti a területileg illetékes önkormányzat a helyszíni előírásokat. Védőháló, védőtető, járdaáthidaló (utóbbira sokszor jelentős kedvezmény a területfoglalás díjából) használata, a szükséges táblák kihelyezése, biztonsági jelző világítás, gyalogos forgalom terelése.

A felvonulási engedély viszont a területfoglalási engedély záradékaként is tekinthető, ugyanis a területfoglalás csak a felújítandó épület előtt felállított homlokzati állvány alapterületére adja ki az önkormányzati hozzájárulást, míg az utóbbi a homlokzati állvány építésének időtartamára (amihez a biztonságos terület akár egy egész utca széles is lehet) Ez az engedély sokszor sajnos lemarad. Pedig a közterület felügyelet emberei vastag ceruzával járnak-kelnek.

Az épületek belső udvarainak homlokzati állványozása egy igen jellemző feladata Budapest állványozási munkáinak a jellegzetes városi építészet velejárójaként. (utca közlekedés-udvar-fény, levegő, privát szféra, csend) Itt azonban az állványzat deponálási helyétől, vagy az esetünkben a helyszínen parkoló állványszállító teherautótól akár 50-100 méteres távolságra is lehet az állványozásra váró fal felület.

A homlokzatok tagoltsága viszont az állvány bérlés összköltségeit növeli jellemzően. Az esetleg beépítésre kerülő konzolok melyek Budapest építészetére jellemző 30 cm-nél jobban kilógó párkányok, timpanonok és vagy a belső korlátsorok felszerelését tehetik indokolttá. Ezek az állvány építési feladatok természetesen a végszámlán is nyomot hagynak. Ezért javasoljuk itt is az előregondolkodást, a szervezést mint leghatékonyabb költségcsökkentő munkafázist. Melyben természetesen segítségére vagyunk minden komoly szándékú megrendelőnknek.

homlokzati-allvany berles-budapest-területfoglalasi engedely

homlokzati-allvany-berles-budapest-bakats-ter

homlokzati-allvany-berles-budapest-IIkerulet

homlokzati-allvany-berles-budapest-VIIIkerulet