Loading...

HOMLOKZATI ÁLLVÁNY KÖLCSÖNZÉS KÖZÉPÜLETEKNÉL

Homlokzati állvány kölcsönzés költség befolyásoló tényezői, iskola, sztk, bíróság.

krisz iphon 2014.11.16 1535Középületek homlokzati állványozásakor számolni kell az épület folyamatos üzemelésével… Legyen szó akár katonai objektumról, akár iskoláról. Ezért az homlokzati állvány építést is gyorsan, biztonságosan, akadálymentesen kell elvégezni. Ehhez szükség van egy gyakorlattal és kapacitással rendelkező állványozó cégre.

Költséghatékonyság szempontjából itt is a legfontosabb az előrelátó szervezés. A határidők be nem tartásából adódó csúszás, nem csak a fő vállalkozó kötbérezésén keresztül lehet negatív hatással, hanem a cég előnytelen megítélése egy iskola évnyitóra még át nem adott, diákoktól és szülőktől hemzsegő épületben, valószínűleg a jövőbeni rendelésállományra is kihatással lesz. Ezért nem az árajánlatok összehasonlitgatása itt sem a fő feladat. Főleg, hogy a végszámlák közel azonosak szoktak lenni, hisz mindegyik homlokzati állvány kölcsönzéssel foglalkozó cég azonos megtérülési rátával dolgozik. Az igazi különbségek a szervezettségben és a gyakorlatban kamatoztathatóak anyagi téren is.

A szállítás költségei többnyire jól kalkulálhatóak, mivel nagy és jól megközelíthető, jól depózható felvonulási területek a jellemzőek.

A homlokzati állvány építés szempontjából, fontos kérdések a következőek lehetnek:

  • Védőháló (valószínű), ennek felszerelés jelen esetben nem csak előírás lehet, de nagyban megkönnyítheti a munkaterület elzárását pl. a diákok elől, és a tárgyak leesés elleni védelmén kívül az intézmény tisztán tartásában is segítség lehet.
  • Belső korlátsor, esetleges hőszigetelés vastagsága 10 cm felett nagyobb munkatávolságot követelhet a szabályos 30 cm-nél a homlokzat és az állvány között.
  • Szerelt előtétfal felújítása szerepel a költség kiírásban (tornatermek jellemzője).