Loading...

IPARI ÁLLVÁNYOZÁS – BÉRLÉSI KÖLTSÉGEK

Mit kell tudni az ipari létesítmények állványozásáról? Bérlési költségekről?

ipari-allvanyozas-budapest-huhaAz ipari állványozás alapjában két fő csoportra osztható:

I. csoport: Ipari létesítmények állványozása. (pl. Csővezetékek, kémények, tartályok, silók).

Itt néhány budapesti cég telephelyétől eltekintve, leginkább vidéki városok (pl. MOL százhalombattai finomítója, Mátrai Erőmű visontai telephelye vagy a dunaföldvári Fagen/Pannónia bioetanol üzeme) adhatják a technikai értelemben egyszerűen, biztonságtechnikai értelemben nehezen megközelíthető munkaterületet.

Az ipari állványozás plusz költségeit inkább a gyárterületekre való be és kilépés, belépőkártyák, külön helyszíni munkavédelmi oktatás, helyszíni orvosi vizsgálatok, esetleg emberek erkölcsi bizonyítványának beszerzése, külön kockázatértékelés elkészítése a helyi jellegzetességek (vegyi, tűz gyújtás, hideg-meleg üzem, menekülési,-mentési terv, különleges munka ruházat. stb.) okozzák.

Állványozás technikai szempontból külön érdekesség lehet, hogy fúrt kikötések a sok esetben nem használhatók, a rég divatjamúlt magyar állványbilincsek a kitámasztásoknál ellenben igen nagy segítséget nyújtanak a mai napig. A homlokzati állványozás itt háttérbe szorulhat, a csőállványozással, térállványozással, és függesztett állványozással szemben. Állványépítés-bontás költségei itt nem feltétlen a megszokott Ft/m2 áron kerülnek elszámolásra, sokszor egyedi kivitelezési árak születnek. Plusz az üzemenként változó (szénpor, olaj,) szennyeződések, állványzatról való takarítása is növelheti a végszámla összegét. Akár extrém esetben az állványzat többet nem is kerülhet ki a gyár területéről.

II. csoport: Ipari területeken elhelyezkedő épületek homlokzati állványozása.

Leginkább a szokásos homlokzati állvány építésről van szó. Költségei a már megszokott Forint/négyzetméter áron kerülnek elszámolásra, belekalkulálva a vállalási árba a gyárterület fent már felsorolt speciális igényeit, előírásait.
Mindenesetre a megfelelő ipari állványozási technológia kiválasztása igen fontos az üzem részéről, mert a szűk karbantartási határidők, a vegyi vagy hő hatások figyelembevétele elengedhetetlen szempont a precíz, gyors, költséghatékony munkavégzéshez.

ipari-allvanyozas-budapest-fcsm

ipari-allvanyozas-budapest-hoya

ipari-allvanyozas-fejer-megye-mor

ipari-allvanyozas-godollo-teva

ipari-allvanyozas-heves-eromu