Loading...

KŐMŰVES ÁLLVÁNY BÉRLÉS TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSÉHEZ

Kőműves állvány bérlés költségtényezői társasházak építésénél.

komuves-allvany-berles-budapest-budapest-bibor-utcaA lakásépítések éves volumene siralmas állapotokat mutat egyenlőre (2016-ban), messze nem érjük el sajnos az ideális szintet ami a válság következménye. Ezen a helyzeten próbál elméletileg segíteni CSOK 2016 az új szocpol rendszer. Meglátjuk… mindenesetre bízzunk, mert az építőipar stabilitásán nagyban segítene egy jól működő lakásépítési program.

Kőműves állvány bérlésének tervezésekor a következő szempontokat vegyük figyelembe:

Szervezés-szervezés-szervezés!!!

  • Terület sajátosságai-megközelíthetősége, toronydaru használat. Az építési terület társasházak esetében többnyire könnyen megközelíthető helyszíneken található, mely jellemzően (helyzetünkben) Budapest külvárosi környezete. A kőműves állvány építés idejére a generálkivitelező már tisztában van a szabályozási környezettel. Súlykorlátozással. Munkaterület kialakításával, őrzéssel.
  • Ideális esetben a toronydaru még üzemben van. Ezt kérjük jelezni az árajánlatkéréskor, mert az állványzat daruval történő mozgatásában gyakorlatunk és vizsgázott darukötözőink, valamint megfelelő depózási rendszerünk van. Mely jelentősen befolyásolhatja az állvány bérlés végső költségeit.
  • Épület homlokzatának jellemzően nagyobb tagoltsága a lakhatóbb környezet miatt tagoltabb-drágább állványzat építést is vonz magával. Ezt némileg ellensúlyozhatja a megfelelően felszerelt állványozó cég kiválasztása. A kiegészítő elemek használatával ugyanis csökkenthető-idealizálható a felépített állvány mennyiség, igy… és nem pedig a kezdeti árajánlatok összevetésével érhető el a valódi költséghatékonyság.
  • Fizetési feltételek-határidők. A nem fizető cégek szűrése napi rutinunk részévé vált. A rizikósabb cégek nehezebb feltételekkel, míg a jól fizető megbízható partnerek több kedvezménnyel élhetnek homlokzati kőműves állvány bérlés esetén.
  • Állványozandó felületek pontos ütemezése, szintén nagyban befolyásolhatja bekerülési költséget. De munkahelyenként változhat a több vagy a kevesebb állványmennyiség beépítésének gazdaságossága. A munkafolyamatok, a létszám az időjárás és a határidők figyelembevételével.

A jól előkészített munkával, jóval több költség takarítható meg, mint a garasoskodó árajánlat összehasonlításokkal, ezért nagyon fontos megfelelő állványozó cég kiválasztása és az előkészítési fázisba fektetett energia.

komuves-allvany-berles-budapest-kiralyhago-lakoparkBudapest, Királyhágó lakópark 6000 m2

komuves-allvany-berles-budapest-komocsy-utcaBudapest, Komocsy utca lakópark

komuves-allvany-berles-budapest-nagy-lajos-kiraly-utjaBudapest, Nagy Lajos Király útja

komuves-allvany-berles-Budapest-UjpestBudapest, Károlyi Mihály Lakópark, 4500 m2

komuves-allvany-berles-budapest-XVIker-zebra-lakoparkBudapest, Zebra lakópark