Loading...

KŐMŰVES ÁLLVÁNY KÖLCSÖNZÉS CSALÁDI ÉPÜLETEKNÉL

A Kőműves állvány kölcsönzés költségtényezői családi házaknál.

komuves-allvany-kolcsonzes-budapest-friderikusz-fenyo-janos-villaÁllványozási munkáinkra nem az ilyen kis épületek kivitelezése a jellemző, mivel jóval nagyobb kapacitásra vagyunk berendezkedve. Azonban Budapest drágább kerületeiben (itt épültek általában olyan költségvetésű lakóingatlanok, ahol az állvány bérlés költsége kalkulálva van az építési költségekbe), illetve Kistarcsa vonzáskörzetében (itt pedig egyszerűen 1-1 szabad munkanapunkon) ezek az épületek is szerepet kaphatnak a napi feladatok listáján. A kőműves állvány kölcsönzés árainak kialakításánál figyelembe kell venni, hogy a viszonylag kisebb beépített m2 mennyiségek, nem biztos hogy arányosan csökkentik a költségeket… 300 m2 alatt egyenesen növelik… Ezért egyösszegű árajánlatot teszünk ezeknél az épületeknél melyet nem négyzetméter ár alapján hanem napi rezsi kalkuláció után teszünk meg. A felvonulási helyszín megközelítése teherautóval sokszor nehézkes, sok helyen behajtási engedélyhez is kötött. Ezért előzetes „felderítés” mindig szükséges, hogy a kölcsönzésre váró állványzat a megbeszélt időpontra a helyszínre kerüljön. Budán külön nehézséget okozhat a meredek utcák-telkek megközelíthetősége, mind teherautóval, mind a helyszíni anyagmozgatás során.

Az épületben lakók érdeke az állványozás és annak gördülékeny lebonyolítása, ezért az együttműködés szinte mindig akadálymentes. A helyszín viszont nem igazi építési terület, úgyhogy a drága beépített ajtókra, ablakokra, szobrokra, kaspókra, fűre, kertre kiemelt figyelmet kell fordítsunk munka közben (ami bizony több tonna homlokzati kőműves állvány építésekor nem is olyan egyszerű feladat).

Ui.: Érdekes megfigyelni sokszor a megrendelő arcát, ahogy csodálkozik, milyen nagy mennyiségű kőműves állvány kerül beépítésre a „pici” házához, és mennyire összetett dolog is az állványozás, ugyanis hasonló munkavédelmi alapossággal alakítjuk ki a munkaszinteket, mint a nagy építkezéseken már a mindennapi rutinunk részévé vált. Ez egy felelősségteljes feladat, mert a veszélyes területen alakítunk ki munkahelyet ismeretlen munkás emberek számra. Az ő biztonságos munkavégzésük, velünk kezdődik.