Panelházak állványozása a panelprogramban, 20 méter felett.

A panelházak állványozása nem feltétlen a kedvenc feladataink egyike, mivel ész nem sok kell hozzá. Viszont az állvány mennyiségünk alapján akár erre is képesek vagyunk-lennénk, amennyiben a lakóépületek felújítására szánt pénzt a 2016-os hírek szerint nem csoportosították volna át a politikai csatározások eredménye képen. Budapest és Brüsszel kötélhúzásában mi sajnos csak hangyák vagyunk… elméletileg lesz helyette valami, ami az országosan 700 ezer körüli lakásállomány energetikai felújítását finanszírozza. Azonban ez még tisztán nem látszik…

A 10 vagy ennél több emeletes panel épületek a városok így Budapest külső kerületeiben épültek, tipikusan munkás családok lakhatásának biztosítására (régen még gondoltak rá, hogy a dolgozók a gyáraikhoz közeli helyeken lakjanak), ezáltal megközelítésük nem okoz komolyabb problémát. A panelházak állványozása az épület 1 fm-es közvetlen közelében történik, ami a ház saját tulajdona, területfoglalási engedély sem szükséges. Bizonyos helyeken a felvonulási terület önkormányzati tulajdon, ezért önkormányzati ‘sarc’ befizetése után kezdhető el csak az állványozás. Teherautók zavartalan közlekedéséhez behajtási engedély beszerzése is valószínűsíthető. Ezekre figyeljünk a gördülékeny és felesleges kiadásoktól mentes állványépítés érdekében. Budapesten 12t-ás autóval, vidéken előfordulhat, hogy ennél nagyobb gépjárművel végezzük az állvány szállítást.

Panelház állványozás:
34-36 m homlokzati magassággal rendelkező épületeknél, (melyek leginkább a panelprogram részeként újulhatnak meg) minden esetben okleveles statikus mérnök közreműködésével kell, hogy kezdődjön. (keretes homlokzati állványozás 24 m felső járószint magasságig végezhető típusterv alapján, statikai állvány terv nélkül. Bizonyos állványtípusok Magyarországon még így sem használhatóak, mivel nem rendelkeznek a megfelelő minősítéssel). A nagy magasság bizony elég sok plusz függőleges anyagmozgatási munkával is jár. Úgyhogy ez az állványozás építési munka díjában is nyomot hagy. Védőháló és védőtető valószínűleg kötelező!

Panelház állványozás bérlési díjai:
Jellemzően egyszerű, terjedelmes felületek, (kevesebb járulékos anyag), ezért itt tudjuk biztosítani az állvány bérlet kedvezőbb árfekvését, ami ellensúlyozhatja is a 20 méter magasság feletti állványépítés plusz költségeit.

Összességében amennyiben mégis lesznek panelház állványozási munkák, költségtervezésnél a leghatékonyabban az előrelátó pontos szervezéssel csökkenthetőek az állvány bérlés költségei, ezért bátran kérjék segítségünket, amennyiben valódi megrendelést fontolgatnak.

Előre is köszönjük a bizalmat.

Egy érdekes kapcsolódó cikk:
http://privatbankar.hu/ingatlan/tarsashazi-lakok-figyelem-ez-lesz-a-panelprogram-helyett-276447