Loading...

TEMPLOMOK ÁLLVÁNYOZÁSA – BÉRLÉS KÖLTSÉGEI

Templomok, műemlékek állványozása. Milyen állvány bérlés költségei vannak?

templom-allvanyozas-budapestÁllvány szállítás:
Teljesen változatos állványozási helyszínek vidéki falutól Budapest belvárosáig. Mivel Magyarország I. Szent István király óta a keresztény Európa része. Ezért templomokból, műemlékekből nincs hiány. Legyen az katolikus, református, muzulmán vagy izraelita, a történelem emlékeit karbantartani, ápolni kell. Ezek a sokszor ez akár ezer éves épületek az építészet terjedelmesebb emlékei. Ezért a templomok állványozáskor nagyobb volumenű állványzat szállítása is szükséges lehet, ezért pontos előkészítés, állványtervezés, felmérés, nagyon fontos. Egészen nagy teherautók használata is elképzelhető, a gazdaságosabb szállítás kivitelezéséhez. Az állványozás bontásának, elszállításának ütemezése is ennek figyelembevételével tervezhető.

Állvány építés a templomoknál:
A templom tiszteletet parancsoló szent hely. Viselkedési-erkölcsi normák jóval magasabbak az építőiparban megszokottnál. Az állványépítés sokszor a misével, a gyülekezet hétköznapi elfoglaltságaival párhuzamosan folyik. Amit összhangba kell hozni a biztonságos munkavégzéssel és a határidőkkel.

Kihívások szempontjából az állványozás fellegvára, vagy ha jobban tetszik Oszkár díja. Bonyolult felületek, nagy magasságok (statikai terv, ugyanis az állványozás 24 m munkaszint magasságig végezhető külön statikai állványterv nélkül), megspékelve a történelem illatával és egy adag felemelő érzéssel. (Mert akaratlanul is, büszkeség tölti el az embert, amikor a régóta érintetlen templom tornyok csúcsdíszeit elérve a jól végzett állványépítő munka gyümölcseként, gyönyörködhet a kivételes panorámában).

Naaahh…

Szóval vissza az állvány építéshez. Sokszor 1000 éves épületekben, pótolhatatlan értékek közt végzett munka, akár a régészekkel-restaurátorokkal együtt dolgozva nagyobb felelősséget, körültekintést igényel.

Külön specialitásunk a megbízhatóság és a tapasztalat mellett, hogy kifejlesztettünk egy tetőbontás nélküli, beázásbiztos állványozási technikát, ami a felbecsülhetetlen műemléki belső miatt nem elhanyagolható szempont. Plusz fapallós állványzatunk, nem árnyékolja le a tornyokban gyakran előforduló rádióberendezéseket. Rengeteg homlokzati és tér állvány egy helyen, konzolokkal belső korlátokkal, csőállvány, tetőreállás, teherkiváltás, függesztés. Szóval tényleg minden ami csak egy jó állványozó mester szakmai repertoárjában előfordulhat. A rajzokon szereplő méretek sokszor nagyon pontatlanok, mivel elődeink sokkal tágabban értelmezték a függő és a méretpontosság fogalmát. Amit az Állványmúzeum / Régmúlt állványai menüpont alatti képeket, munkaviszonyokat megtekintve, ne is nagyon csodálkozzunk.

Állvány építésnél sokszor használjuk Geda 200 kg-os felvonónkat, mely 35 m-es magasságig bővíthető, és nagy segítség az ilyen, inkább szakmai tudást-gyakorlatot, mint emberanyagot igénylő állványozási munkáknál! Igény esetén esetenként az állványbérlés időtartamát a GEDA is kölcsönzése is megbeszélhető.

Állvány bérlésnél figyelembe kell venni, hogy ez nem egyszerű homlokzati állványozás, vagyis jóval nagyobb változatosabb anyagmenyiség kerül beépítésre. Ezért próbálunk felmérés után minél pontosabb, mindkét fél számára előnyös árban megegyezni, de ne felejtsék el, hogy itt a biztonságos állványozás és a megbízhatóság is nagyon fontos követelmény.

allvanyozas-muemlek-visegradi-var

muemlek-allvanyozas-deak-mauzoleum-budapest

templom-allvanyozas-fejer

templom-allvanyozas-pest-megye

templom-allvanyozas-pomaz

templom-allvanyozas-torony