Tér állványok sokrétű felhasználása.

Tér állványozás építési lehetőségei:

  • Keretes állványból-rácsos tartókkal.
  • Cső állványból, pallóterítéssel.
  • Allraund rendszerű állványból.

Mint látható többféle tér állványozási rendszer választható az aktuális feladathoz. Építőipari munkák belső mennyezeti munkáinál (mozik, templomok, csarnokok) szükség lehet térállványok építésére. Itt a szokásos függőleges munkafelületek kiegészülnek, színpadszerű, vízszintes kiterjedésű felületekkel. Melyek kialakítását a keretes állványok nagy fesztávolságot áthidaló akár 8 méteres rácsos tartók beszerelésével és ezekre állványpalló terítéssel (mely nem lyukacsos, így kevésbé potyog át rajta a szemét, ezért valószínűleg a fémjárólapoknál szükséges OSB borítás elhagyható), vagy 3-4 méteres állványpalló terítéssel, illetve konzolok felszerelésével oldjuk meg.
Mindig az aktuális tér tulajdonságainak megfelelően. Az állványozási munkák itt sem kerülhetnek elszámolásra a már megszokott m2 árakon. Lehetőség szerint m3 ár vagy egy munkaóra-anyagmennyiség költségszámítás után jön létre a végleges állvány kölcsönzési költség. Plusz kiadás okozója lehet, az ilyen típusú állványozási feladat jellemző helyszíne! A nehezen megközelíthető belső terem!

Természetesen ötleteink, rutinunk, technikai hátterünk itt is a gazdaságosság felé billentheti a mérleg nyelvét, azonban ehhez helyszíni egyeztetés szükséges.

Tér állványozáskor kültéren szintén igen sokrétű az alkalmazási terület. Előfordulhat állványból épített időjárás álló ideiglenes munkahely kialakítása, állványponyva borítással. Az építőiparon kívül rendezvények, színpadok, hangfaltornyok, ideiglenes lesiklópályák, vagy reklámhordózó szerkezetek építése is könnyedén megoldható a megfelelő állványelemek kombinálásával, szerelésével. De ezekről külön is szót ejtünk. Érdemes még megemlíteni, főleg a költségek szempontjából, hogy itt a rögzítés sokszor ellensúlyokkal (víz, beton, homok) történik (a megfelelő statikai számítások után).

Tér állványozás lépcsőházak orsótereiben legtöbbször nagy belmagasságú régi belvárosi házaknál lehet megoldás a szakszerű felújításánál igény. A tágas belső terek, és többnyire a régi divatnak megfelelő díszítések miatt itt a festőknek igazi pepecselő munka elvégzéséhez bizony jól jön egy stabil, biztonságos, munkaszint a kényelmesen beállított munkamagassággal.

Állvány bérlés költsége itt szintén egyedi alku függvénye, a helyszín a bonyolultság, megközelíthetőség és volumen figyelembevételével.

Liftaknák állványozásához teljes építőipari szerkezetfelújításoknál kerül sor leggyakrabban. Az új felvonó beszerelése előtt tisztasági vakolás -festés elvégzéséhez szükség van a tér állványozás ezen típusára. Itt a szűk helyek miatt nem mindig használhatóak a típuselemek, ezért sokszor hagyományos csőállvány építés lehet a megoldás.

Hosszasan lehetne folytatni még a felhasználási területeket. Színpadépítés, hangfaltorony, csarnok építés, medence, sípálya, magasugrótorony, reklám, kocsma… A lehetőségek tárháza végtelen A legegyszerűbb azonban, ha konkrét feladattal felkeresnek minket, közösen megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást az elvégzendő munkához.

Hiszen mi az állványozáshoz értünk…