Loading...

VÉDŐHÁLÓK FONTOSSÁGA ÁLLVÁNY KÖLCSÖNZÉSEKOR

Védőhálók típusai, és szerepük. Állvány kölcsönzésekor figyeljünk rá!

allvany-kolcsonzes-ponyvavalÁllvány kölcsönzésekor a legfontosabb tulajdonságok a megrendelő szemszögéből: megvédi a kivitelezőt a leesésekből adódó kártalanításból. Óv a hőterhelés ellen, a szemeteléstől, a munkavédelmi ellenőr fotóitól, és rendezett külsőt biztosít a munkaterületnek.

Állványozáskor a védőháló felszerelése a tárgyak leesés elleni védelmét szolgálja. Mely emberi és anyagi javak védelmében egyaránt fontos szempont. Bizonyos helyeken kötelező előírás, viszont sokszor ajánlott a felszerelése az állvány környezetében élők ingerküszöbének alacsonyan tartása szempontjából is (építési törmelék szétszóródásával kapcsolatos viták elkerülése).

Állványozási szempontból nekünk már az állvány tervezésekor, építésekor készülnünk kell a védőháló felszerelésére (kikötések sűrűsége, állványsíkból kinyúló csövek elkerülése) hogy az a háló ne csak úgy tessék -lássék lógjon. Hanem a funkcióját képes legyen betölteni, a szél addigra se szedje le a szél, mikorra megyünk állványzatot bontani. (Ez azonban plusz munka melyet a hálózás munkadíjába szoktunk beépíteni) Ráadásul az a munkahely végső öltözete. Az utcán járó emberek (aki lehet akár a jövőbeli üzleti partner, de a munkavédelmi ellenőr is!!!) pedig ugye a ruha alapján ítélnek meg… nem csak minket, de az ott dolgozókat is.

Általunk használt védő háló típusai:

ZÖLD RASCHEL VÉDŐ HÁLÓ, állványozási árajánlatban alapból ez a típus szerepel.

allvany-kolcsonzes-zold-raschel-haloval

Felhasználási terület:

Homlokzati állványokról szerszám és anyag leesés elleni védelem biztosítása, Nagy melegben árnyékolás a lassabb anyag száradáshoz.

Műszaki tartalom:

36g/m2 ~25% fényszűrés

7.5 méter × 50 méter vagy 3.25 méter× 50 méter

FEHÉR ÁLLVÁNY VÉDŐHÁLÓ

Felhasználási terület: 

Homlokzati állványozáskor nagyobb igénybevétel esetén, esetleg nagyobb hőterhelés elleni védelemre. Drágább mint a zöld háló. Extrém esetben lehet duplán is rakni.

Műszaki tartalom:

50g/m2 ~30-40% fényszűrés

több -féle méretben rendelhető, jellemzően nem ezt használjuk.

ÁLLVÁNY FÓLIA

allvany-kolcsonzes-vizhatlan-vedo-ponyvaval

Felhasználási terület:

Rendkívül tartósan rögzíthető az állványhoz, mechanikailag ellenálló, az állványzathoz méretezett, szakszerű ponyvázás eszköze.

  • Homlokzati állványozás téliesítésekor, illetve bizonyos fokú vízhatlanság biztosításához.(munkaterület védelme)
  • Homokfúváskor (környezet védelme)
  • Festékszórásnál (környezet védelme)

Magas szerelési díja a nagy szélterhelés miatti rendkívül sűrű kikötések következménye.

Műszaki tartalom:

Hálóerősítéses PE fólia, hosszanti oldalán erősítőszegéllyel.

280g/m2

2.7×20 méter,3,2×20 méter

ÁCS HÁLÓ

allvany-kolcsonzes-acs-haloval

Nagyobb tárgyak, cserepek, tetőlécek leesés elleni védelmét szolgálja, szélterhelés kiküszöbölése mellett. Templomtornyok állványozási munkáinál nagy segítség.

Szakszerűtlen kivitelezés hasonló állványbalesethez vezethet. Gondolkozzon előre!

Nem mindig a legolcsóbb a gazdaságos is!