Loading...

VÉDŐTETŐK SZEREPE ÁLLVÁNY BÉRLÉS ALATT

Állvány bérlés gyalogos védelemmel.

allvany-berles-jardaathidalo-budapestA védőtetők legfontosabb szerepe, a felelősség csökkentése és a biztonság növelése az állványozási területen, állvány építés és az állvány bérlés időtartam alatt. Kevesebbe kerül építésük, mint bármely kártérítés vagy büntetés, hiányuk esetén. Viszont ezek építését is szigorú munkavédelmi előírások szabályozzák.

Építőiparban, állványozáskor a védőtetők rendeltetése, hogy az állványzat közelében megvédjék a lezuhanó tárgyaktól a veszélyzónában tartózkodó-közlekedő személyeket, parkoló autókat. Elsősorban akkor van szükség megépítésükre, amennyiben a munkaterület nem zárható el, ezért fokozottan balesetveszélyes.

Kizárólag biztonsági okokból épülnek. Munkavégzésre, tárolásra nem használhatók!

 

 

Két fő fajtájuk létezik:

allvany-berles-vedoteto-bejarathoz-budapestBejáratot biztosító állvány védő tető mely az állvány alól ki és be közlekedést biztosítja.

allvany-berles-parhuzamos-vedotetoHomlokzati állványra szerelt, azzal párhuzamos védőtető, mely az állványozással párhuzamos közlekedés és a bejáratok védelmére is alkalmas egyszerre.

allvany-berles-vedoteto-forgalmas-bejarathozJárda áthidaló alagút A védőtető mellett a másik gyalogos védelmi megoldás, az állványozási-homlokzatfelújítási munkák alatt futó közlekedő folyosó. Amennyiben az önkormányzat ehhez köti a területfoglalási engedélyt a felújítás időtartamára, természetesen ennek megépítésével is szívesen állunk partnereink rendelkezésére. Közterület foglalás díjából sokszor jelentős kedvezmény igénylésére jogosít.

Azonban felhívnánk a figyelmet, hogy így az építési terület (alsó két méter is a felújítandó homlokzat része) valamint az itt dolgozók és a gyalogosok bizony időszakosan egy helyre kényszerülnek. Amit a babakocsit toló szülők, vagy az idősebbek nem feltétlen tolerálnak.

Igény esetén plusz költségként jelentkezhet a védőtetők por és vízzáróvá tétele, melyre legalkalmasabb lehet az erősített állványfólia. Valamint OSB takarás vagy palánképítés.

Építőipari állványozáskor Budapesti kerületekben szabály lehet a láthatósági világítás kiépítése is.

allvany-berles-jarda-athidalo-vedotetoÁllvány bérlés csak a járdaáthidaló szükségessége esetén is megoldható, hiszen magában is helyt áll, egyszerűen magasból leeső tárgyak elleni védelem ideiglenes kiépítéséhez is. Legyen szó akár omlásveszélyről, vagy magasban végzett munka, tetőjavítás, ablakcsere stb., biztonságossá tételéről.